Alçıpan Ofis Bölme İşlemi Nedir?

ofis bölme sistemleri, ofis bölme sistemi markaları, alçıpan ofis bölme

Ofislerde farklı kullanım alanları oluşturabilmek için farklı alternatifler arayanlar için alçıpan ofis bölme sistemi uygulanmaktadır. Eskiden beri günümüze gelmiş klasik bir yöntem olmasına karşın oldukça sağlıklı olan ofis bölmesinde istediğiniz kadar alanı kapatabilirsiniz. Gerçek işçiliğin göz önünde bulundurularak alın teri ile yapılan işçilik mükemmel bir kullanım sağlamaktadır. Yapılma süresi biraz uzun sürse de kalıcı ve temel duvarlarınıza sahip olacağınız işlem içinde odanız için istediğiniz ayrıntıları oluşturabilirsiniz. Odanızın nefes alan duvarlarının olması gün boyu içinde bulunduğunuz ortamın stresini atmanıza yardımcı olur.ofis bölme sistemleri, ofis bölme sistemi markaları, alçıpan ofis bölme

Alçıpan ofis bölme ofislerinizde oluşturacağınız odalarınızı oluşturan duvarlarınızın düzenlenmesi ile başlamaktadır. Duvarlar üzerinde inşaat zamanından kalan eğrilikler ve alçalıp yükselme gibi şekil bozuklukları öncelikle düzenlenerek kullanılacak olan malzemelerin kalıcı olması sağlanır. Duvarlarda olan pürüzler yaptığınız işin hatalı çıkmasına ve potluklar oluşturarak istediğiniz neticeyi alamamanıza yol açar. Alttaki sıvanın önemli olduğu ilk aşamada yapılacaklar göz önünde bulundurulmalıdır. Alçıpan ile yapılan duvarların yapımı beton duvar örme ve sıva inşaat duvarlara nazaran daha kısa süreli olarak tamamlanmaktadır.

Alçıpan ofis bölme işlemleri için hazırlanan platform bölme yapılacak yerin ölçüleri alınarak başlanır. Duvarınızın temel yapısı olacak bu uygulama ile iskeleti oluşturulan duvarınız üzerine alçıpan tabakaları yerleştirilir. Metal ve ahşap olarak seçilen duvar profilleri yapılacak olan uygulamanın niteliğine göre seçilmektedir. Metal destekli profiller yatay montaj için ve dikey montaj için farklı profiller ile uygulanmaktadır. U ve C profilleri olarak ayırt edilen seçenekler içinde yatay montaj için U profillerden dikey montajlar için C profillerinden destek alınarak yapılmaktadır. Zemin ve tavanlarda yapılan yerin duvar ya da tavan uygulaması yapılacak yer olması bu profillerin niteliğinde etkilidir. Oluşturulacak duvarların dizaynına göre planlanacak olan alçıpan plakalar ve destek profilleri ölçüleri alınarak uygulamaya geçilir.

Alçıpan ofis bölme işlemleri yapılırken öncelikle zeminin düzgünlüğü ortaya çıkarılmalıdır. Zemin profilleri döşemesi ile başlanacak olan uygulama en altta yalıtım sağlayacak keçelerin yerleştirilmesi ile başlamaktadır. Düşey hizalama işlemi sonrasında profillerin uzunluğu ayarlanarak birbirine orantılı olarak montelenecek sistem kurulmaya başlanır. Keçeler ile yapılacak olan yer izolasyon üzerine profiller yerleştirilerek kapanır. Birbirine değen yüzeylerde de keçe kullanımı uygun olacaktır. Uç profiller ile oluşturulan köşeler sağa ve sola açılan kanatların kontrolünü sağlar. Elektrik bağlantılarınızı yapabilmek için alçıpanlar üzerinde açacağınız bölümler uygun olacaktır. Ofisinizin duvarları üzerinde yapılacak alçıpanlarda alt tabakanın temiz olması astar boyası ile izole edilerek sağlanır.  Alçı yapışkanı sayesinde yapıştıracağınız alçıpanlarınız ses ve ısı yalıtımını yapacak olan duvar siteminizin kurulmasına yardımcı olur. Arada oluşan derzlerin kapatılması ile beraber yapılacak olan kenar profillerin yerleştirilmesi daha düzgün bir duvarınızın olmasını sağlar. Üzeri kaplanan alçıpanlarınız üzerine ister boya ister kâğıt uygulamaları yaptırabilirsiniz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*