Bir bayanın kendini güzel hissetmesi ne kadar önemliyse, kendini kadın hissetmesi için göğüsler de bir o kadar önemlidir. Meme estetiği ameliyatları plastik cerrahi doktorlarının en yüz güldüren ameliyatlarındandır. Ayrıca estetik cerrahi operasyonlarının içinde burun ameliyatları sonrasında 2. sırada yer almaktadır.
Göğüslerin şekli ve büyüklüğü yaşlanmaya bağlı ciltteki elastikiyet sorunu, aşırı kilo alıp vermeye bağlı şekil bozuklukları veya elastikiyet kaybı, yaşanılan hamilelik ve emzirme dönemleri gibi nedenlerle deformasyona uğrarlar.
Göğüsler bayanların her ne kadar doğurganlığının en önemli simgelerinden biri olsa da aslında her bayanın sağlıktan ve doğurganlıktan önce estetik kaygıların ön planda tutulduğu gözleniyor. Güzel göğüslere sahip olmak için göğüs büyütme, göğüs küçültme, göğüs dikleştirme, göğüs asimetri düzeltme, erkekler de ise sorun olan jinekomasti (erkekte göğüs büyümesi) ameliyatları gerçekleştiriliyor.
Meme estetiğinde istediğimiz göğüs şeklini, büyüklüğünü, beklentilerinizi ve hayallerinizi doktorunuzla detaylı paylaşmanız, operasyon sonrasında ki mutluluğunuzun daim olmasını sağlayacaktır. Ankara’da sadece kliniğimizde bulunan üç boyutlu görüntüleme sistemi olan 3D VECTRA ile göğüs estetiğinde hayal ettiğiniz görüntüyü ameliyat öncesi her açıdan görüp değerlendirmenizi sağlayacaktır.
Burun Estetiği
Burun estetiği ameliyatı öncesi cerrahımız daha iyi sonuç alabilmek için hastayla birlkide bilgisayar ortamında olabilecek en uygun tasarımı gerçekleştirmeyi çalışmaktadır. Bildiğinizi üzere bundan 10- 15 yıl önce burun estetiği ameliyatları sonrasında burunlar sanki kalıp dökülmüş ve kalıpdan çıkmışcasına aynılardı, ancak günümüzde teknolojinin de yardımıyla hastamızın yüz hatlarına en uygun burun tasarımını bilgisayar ortamında önceden gerçekleşitirip hastamızın da görmesiyle birlikte ameliyat sonrası daha başarılı sonuçlar alınabilmektedir.
ARIA Rehberlerinin Bir Özeti (Dünya Sağlık Örgütü inisiyatifi Allerjik Rinit ve Astım Üzerine Etkileri, 2001). Hafif intermitan (konjonktivit için aşağıya bakınız) Oral veya intranazal antihistaminikler. Intranazal dekonjestanlar (<10 gün ve ayda iki kereden fazla tekrar edilmemeli). Oral dekonjestanlar (genellikle çocuklar için önerilmez) Orta/ağır intermitan (konjonktivit için aşağıya bakınız) Seçenekler (tercih edilen bir sıra yoktur) • Oral veya intranazal H-j antihistaminikler ve dekonjestanlar • intranazal estetik burun glukokortikoidler (kromonlar) • intramuskuler glukokortikoid enjeksiyonu, sistemik yan etkileri nedeniyle genellikle önerilmez. • Hafif persistan (konjonktivit için aşağıya bakınız) Seçenekler (tercih edilen bir sıra yoktur) • Orta/ağır intermitanda olduğu gibi adım adım tedavi yaklaşımı burun estetik önerilmektedir. Hasta 2-4 hafta sonra yeniden değerlendirilmelidir. • Hasta daha iyi durumda ise devam etmesi önerilir. Pereniyal al-lerjide, doz yarıya indirilebilir. • Hastanın hafif burun estetiği ameliyatı semptomları var ve H-| antihistaminikler veya kromonlar alıyorsa intranazal glukokortikoidlere geçin. Rinitis medicamentozada görülen eritematöz mukoza. Orta/ağır persistan (konjonktivit için aşağıya bakınız). İntranazal glukokortikoidler ilk seçenek tedavidir. Eğer çok tıkalı ise, kısa dönemli oral glukokortikoid estetik burun eklenebilir. Alternatif olarak, 10 günden az olmak kaydı ile intranazal dekonjestanlar. Eğer hasta iyileşmiyorsa: • Başarısızlığın nedenini düşünün. Yetersiz hasta uyumu, ilacın ulaşmasını engelleyen nazal obstrüksiyon, ağır persistan (engellenebilir mi?) allerjen burun estetiği ameliyatı maruziyeti, yanlış tanı? • Semptom nazal blokaj ise intranazal glukokortikoid dozunun iki katına çıkarmak gerekir. • Majör semptom hapşırık, kaşıntı veya rinore ise H-j antihistami-nik ekleyin. • Majör semptom rinore ise ipratropium bromid başlayın. • Hasta iyileşirse, doz azaltılmalıdır, ancak minimal süre 3 ay ya da polen sezonu süresince olmalıdır. • Tedavi tam olarak etkili olmadıysa veya 3 aydan sonra tedavi ba-şarısızsa bir uzmana refere etmeyi düşünebilirsiniz. Konjonktivit tedavisi Oküler Hı antihistaminikler Oküler kromonlar izotonik solüsyon Oral H-| antihistaminikler burun estetiği ameliyatı dırılmalıdır (Carney ve Jones, 1996). Bunun istisnası, yukarıda açıklanmış olan otonom rinitli gruptur.