Diş çekimi nedir?

diş çekimi, diş çekimi yapılması, diş çekimi nasıl yapılır

Diş çekimi, bir dişin bir diş hekimi veya çene cerrahı tarafından lokal, genel, intravenöz anestezi veya her ikisinin bir kombinasyonu ile nispeten hızlı bir şekilde gerçekleştirilen ayakta tedavi prosedürü olarak kemikteki bir yuvadan cerrahi olarak çıkarılmasıdır.

Basit diş çekimi, hasta lokal anestezi altındayken ağızda oluşan dişleri çıkarmak için kullanılan bir tekniktir.diş çekimi, diş çekimi yapılması, diş çekimi nasıl yapılır

Diş neden çekilir?

Bazı durumlarda yetişkinlerde diş çekimi gerekebilir. Çocukluk çağında süt dişlerinin yerini alan yetişkin dişlerinin kullanılması ideal olsa da, çeşitli nedenlerle yaşam boyunca diş çekimi gerekebilir. Bu nedenlerden en yaygın olanı, travma veya çürük nedeniyle dişlerin tamir edilememesidir. Ayrıca diş hekimleri, özellikle çeneye tam olarak sığmayan çok sayıda diş ile ortodontik tedavi gerektiren durumlarda ağız hazırlığı için uygun çekim bulabilirler.

Yine benzer durumlarda diş etinde büyümemiş dişler veya 20 yaşını doldurmuş dişler için gömülü diş çıkarma işlemi yapılabilir. Diş çürüğü veya hasarı dişin pulpasına, sinir çekirdeğine ve dişteki kan damarlarına yayılmışsa, ağızdaki bakteriler girerek enfeksiyona neden olabilir. Bu genellikle kanal tedavisi ile düzeltilebilir ancak enfeksiyon çok şiddetliyse ve antibiyotik veya kanal tedavisi yetersizse enfeksiyonun yayılmasını önlemek için diş çekimi gerekebilir.

Benzer bir durumda, kemoterapi veya başka bir tıbbi komplikasyon nedeniyle organ nakilleri nedeniyle bağışıklık sistemi risk altındaysa, diş enfeksiyonu riski bile dişi çekmek için yeterli neden olabilir. Paradantosis. Dişlerinizi çevreleyen ve destekleyen doku ve kemiklerin enfeksiyonu olan periodontal hastalık, yani diş eti hastalığı nedeniyle dişleriniz gevşemişse bir veya daha fazla dişin çekilmesi gerekebilir.

Diş Çekimi Öncesi

Diş çekimi prosedürünün kendisi genellikle çok güvenli bir tıbbi uygulama olmasına rağmen, prosedür nedeniyle dolaşım sistemine zararlı bakteriler sokabilir. Bununla birlikte, diş eti dokusu enfeksiyon riski altındadır. Başka bir tıbbi nedenle ciddi bir enfeksiyon geliştirme riski yüksekse, diş çekimi öncesinde ve sonrasında antibiyotiklere ihtiyaç duyulacaktır.

Bu nedenle diş çekimi öncesinde diş hekimine eksiksiz bir tıbbi öykü verilmelidir. Düzenli olarak kullanılan ilaç ve takviyelerin yanı sıra, diş hekiminin hasarlı veya yapay kalp kapakları, doğuştan kalp kusurları, bozulmuş bağışıklık sistemi, karaciğer hastalığı (siroz), kalça protezleri gibi yapay eklemler, bakteriyel endokardit gibi durumları da bildirmesi gerekir.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*