Görünmez Diş Teli Nasıl Kullanılır?

görünmez diş teli kullanımı, görünmez diş teli ne zaman kullanılır, görünmez diş teli kullanma nedeni

Diş hayatımızda en çok ihtiyaç duyduğumuz yerimizdir. Dişimiz olmadan yemek tüketemez ve tatları alamayız. Ayrıca yüz üzerinde şekillendirici etkisi olması da cabası. Ancak korumasız olarak bıraktığımız dişlerimiz ya da ırsi olacak genlerle bozulan diş yapıları düzenlenmek için farklı teknikler kullanılmaktadır. Her dişin yapısına uygu olan bu teknikler ile doğuştan gelebilecek ve sonradan oluşan diş problemleri dişin kediliğinden iyileşme göstermesi ile sonuçlanmaktadır.görünmez diş teli kullanımı, görünmez diş teli ne zaman kullanılır, görünmez diş teli kullanma nedeni

Görünen ve görünmeyen diş telleri ile hekimlerin işini kolaylaştıran ve hastalara farkı seçenekler sunabilen sektör diş teli konusunda oldukça ilerlemiş durumda.  Görünmez diş teli nasıl kullanılır? Merak edenler için sıralayabileceğimiz birçok ayrıntı vardır. Bunlar yapılmadığında diş telinizin sizin için yapacağı bir şey yok demektir. Kullanımda basit ancak uygulamaya geçirildiğinde zor gibi görüne bu ayrıntılar diş teliniz çıkarılana kadar geçerli olmalıdır. Dişler için zararlı olamayan yapıştırma teknikleri ile braketlerin diş üzerine yerleştirmesi arasından tellerin geçmesi ile birlikte dişin yapısında değişiklikler yapmaktadır. Braketler arasından geçe teller diş etlerinin açılarak din yerleşmesinde etkili olmaktadır. Sürekli doktor kontrolünde gergin hale getirilecek olan tellerin her gerginleşmesi esnasında dişlerinizde acı olabilir. Dişlerinizin üzerinden kayabilecek braketler görünmez özelikler taşıdığında daha çok risk taşımaktadır.

Metal teller kadar sağlam olmayan bu teller sadece görünümde kaygıları gidermek amacı ile kullanılmaktadır. Görünmez diş teli nasıl kullanılır? Tel kullanımından sıkılanlar için braketler ile tam diş koruması sağlanmaktadır. Aynı amaçla oluşturulan bu tedavilerde istenildiği zaman takılıp çıkarılma özelliği vardır. Yine görünmez diş teli olarak geçen braketler tek tek dişlere uygulanmak yerine şeffaf olarak dişin tamamını kaplamaktadır. Her iki yöntemle de diş aralıklarını kapatabilir ve çarpıklıkların oluşmasının önüne geçebilirsiniz. Çarpıklık iki dişin aynı hizada olmaması, uzunluklarının farklı olması ya da üst üste çıkması olarak değerlendirilmektedir. Bunun dışında bu çarpıklığın getirdiği çene problemleri de bu kullanımla önlenmiş olacaktır. İki çenenin uygun aralıklarla kapanmaması önden gelen dişler ya da tek çene açıklığı da diş problemlerinden dolayı ortaya çıkan kötü sonuçlardandır.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*